Minusta avioliiton hoitamisesta puhutaan yllättävän vähän suhteessa siihen, miten isosta asiasta on kyse. Moniko meistä ei pidä yhtenä tärkeimpänä unelmanaan onnellista avioliittoa? Kuinka usein siitä kuitenkaan puhutaan vakavasti, miten sellaisen saisi? Kuinka moni on saanut lapsen ja lähtenyt lapsiperhe-elämään lukematta ainuttakaan vauvaopasta? Kuinka moni on astunut avioliittoon ja lähtenyt avioliittoelämään lukematta ainuttakaan parisuhdeopasta? Haluan pohtia kirjoituksillani aihetta ja toivottavasti herättää keskustelua. En kuvittele löytäneeni koko totuutta. Mutta koen löytäneeni jotain.
Avioliiton hoitaminen on teema, joka on pitkään kiehtonut minua. Luen mielelläni aiheesta. Minusta on mielenkiintoista keskustella parisuhteen hoitamisesta sekä puolison että ystävien kanssa. Keskusteleminen ja vertaistuki ovat hienoja juttuja. Ja koska tykkään kirjoittaa, niin minusta on hauskaa pohtia avioliittoa ja siihen liittyviä oivalluksia kirjoittaen. Avioliittoleireistä on myös hyviä kokemuksia. Mutta ennen kaikkea, olen naimisissa. Perustavin kokemukseni avioliitosta perustuu meidän avioliittoon.
Se on vielä sanottava, että turhaa ryppyotsaisuutta en kannata ollenkaan, vaikka välillä on aika puhua vakavasti. Huumorille on paljon käyttöä avioliitossa ja usein on aika nauraa itselleen. Toivon, että osaisin välittää myös sen ajatuksen blogissa. Ettei homma menisi ryppyotsaiseksi kurtisteluksi, muttei toisaalta myöskään turhan kepeäksi höpöttelyksi.
Nyt voi herätä kysymys, että montako vuotta avioliittotaivalta rouvalla onkaan takana? Vastaus on puolenkymmentä. Voi myös herätä toinen kysymys. Eikö vuosia pitäisi olla monta kymmentä, että olisi varaa sanoa jotain aiheesta? Tähän vastaan, että asia on arvioitava jokaisen lukijan itse. Lue ja kuuntele. Kolahtaako?
2 kommenttia
Kiitos kun perustit blogin tästä asiasta. Jään mielenkiinnolla lukemaan. Varsinkin, kun lähestymistapasi tähän aiheeseen on niin isosti erilainen, kuin minun. Joka tarkoittaa, että sitä suuremmalla syyllä voin ehkä oppia paljonkin uutta. Itsehän olen sitä lajiketta, joka ei oikein edes tiedä, mitä parisuhteen hoitaminen tarkoittaa, ja joka ei ole ikinä lukenut ainoatakaan avioliitto/parisuhdeopasta. Eikä itse asiassa ainoatakaan lapsenkasvatusopastakaan. Vaikka parisuhdetta on jo takana lähes 11 vuotta (siitä avioliitossa 5) ja äityttä 2,5 vuotta. Jostain syystä en ole tullut ajatelleeksi, että aiheesta voisi lukea myös teoriaa. En tiedä, tuleeko edelleenkään luetuksi (siis kirjallisuutta), mutta tällainen blogin lukeminen ja siinä mahdollisesti viriävä keskustelu voisi olla hyvinkin mielenkiintoista ja avartavaa. Jään seuraamaan!
Kiitos, kun avasit keskustelun, Freija! Toivottavasti keskustelu jatkuu! Tervetuloa vain muillekin keskusteluun mukaan!
Jäin miettimään kommenttiasi, että jos on tyytyväinen avioliittoonsa ja puoliso samoin, niin silloinhan kaikki on hyvin. Ei teoriatieto silloin varmasti ole välttämätöntä eikä tarpeenkaan. Ja uskon, että jotkut ovat luonnostaan lahjakkaampia parisuhteessa ja osaavat asettaa odotuksensa realistisesti.
Silti uskon, että monille avioliiton hoitaminen ja teoriatietoon perehtyminen on isoksi avuksi tai jopa pelastukseksi avioliitossa. Osittain senkin takia olen viime aikoina tätä asiaa paljon miettinyt, kun omaa ikäluokkaa olevia pariskuntia on päätynyt avioeroon. Että mikä merkitys teoriatiedolla ja avioliiton hoitamisella on avioliiton kestävyydelle. Ja koska uskon, että niillä on väliä, niin haluan tuoda näitä ajatuksia esille.